fredag, september 10, 2010

Net Insight AB (SE) - Net Insight introducerar ny lösning för resursbokning i Nimbra Vision

   

Net Insight introducerar ny lösning för resursbokning i Nimbra Vision


Stockholm - Net Insight, en ledande leverantör av effektiva och skalbara transportlösningar för media-, TV- och IP-nät, tillkännager idag möjligheten att integrera Net Insights Nimbra Vision och ScheduALLs ScheduLINK för att tillhandahålla effektivare resursbokning för on-demand-tjänster i Nimbrabaserade medianät.

Att undvika resurskonflikter är kritiskt när resurser avsätts i ett medianät. Tack vare ett gränssnitt som Net Insight och ScheduALL gemensamt har utvecklat, kan nätoperatörer använda ett norrgående XML-gränssnitt i Nimbra Vision Network Manager, ett verktyg för centraliserad övervakning och kontroll av Nimbrabaserade nät med ScheduLINKs enterprise resource management solution. Integrationen underlättar planering och bokning av Nimbra-nätets resurser via ScheduLINKs system, vilket garanterar att nätoperatörer undviker resurskonflikter vid upprättandet av on-demand-tjänster. För att ytterligare effektivisera arbetsflödet för resursbokningen skapar ScheduLINK automatiskt fakturor och har integrerade kundfordringsverktyg.

Med denna integration är Nimbra Vision fortfarande nätövervakningssystemet som ansvarar för övervakning och kontroll av Nimbra-nätet. Det ger även operatören möjlighet att tillhandahålla tjänster utöver de som bokas i ScheduLINK.

Tack vare flexibiliteten i Nimbra-lösningen, behöver
operatören bara konfigurera källa och destination vid tjänsteprovisionering, nätelementen optimerar och sätter upp den faktiska vägen i nätet. I händelse av ett nätfel kommer nätelementen att snabbt koppla om de påverkade tjänsterna utan att blanda in något nätövervakningssystem. Om operatören vill kontrollera var trafiken faktiskt flyter genom nätverket stöder Nimbra-nätverket statiska vägar. När statiska vägar används kan skyddsomkoppling ske genom att konfigurera en prioriterad lista av statiska vägar, vilken kan användas av varje enskild tjänst.


"Den gemensamma integrationen mellan Nimbra Vision och ScheduLINK ger betydande konkurrensfördelar för de TV-bolag och mediebolag som använder Nimbra-baserade nät," säger Per Lindgren, Affärsutvecklingschef på Net Insight. "Dessa operatörer har ett nät som kan hantera den mest krävande videotrafiken, samtidigt som de får automatiska hanteringsmöjligheter vilket ger dem ett smidigt arbetsflöde.
 

 

Besök Net Insight (monter 1.B40) eller ScheduALL (monter 1.B39) på IBC 2010 för en demonstration av Nimbra Vision och ScheduLINK-integrationen.

 

 

För mer information, kontakta:

Per Lindgren, Affärsutvecklingschef på Net Insight AB, +46 8 685 04 55, per.lindgren@netinsight.net

 

 

Om Net Insight
Net Insight erbjuder världens mest effektiva och skalbara transportlösning för medianät, digitalt marksänd TV, mobil-TV-nät och IPTV/kabelTVnät.

Net Insights produkter garanterar fullständig tjänstekvalitet (100% QoS) och tre gånger mer effektivt utnyttjande av bandbredden i konvergerade transportnät. Net Insights plattform NimbraTM levererar video, tal och data med 50 procent lägre driftskostnader och ökar kundens konkurrenskraft för existerande och nya intäktsgenererande TV- och videotjänster.

Med Net Insights produkter levererar våra kunder publika mediatjänster till mer än 100 miljoner människor i mer än 40 länder. Net Insight är noterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange, Stockholm.


För mer information, se
www.netinsight.net

Om ScheduALL

För mer information, se  www.scheduall.com



pdf




HUG#1443722

Inga kommentarer:



Etiketter

Senaste nytt från Di.se

Broadcastbuyer.tv

Kontakta mig gärna via

Bloggarkiv

Google
 
Free Counter